ANTONIMINIAI KOMPIUTERIŲ VIRUSŲ RŪŠIŲ PAVADINIMAI - Paura, Markas (Vertimo studijos, 2017)
Šiame straipsnyje aptariamos šešios kompiuterių virusų rūšis pavadinančių terminų poros, kurias būtų galima sieti antoniminiais santykiais. Jų antonimiškumui nustatyti taikomi bendrieji teoriniai teiginiai apie leksinių vienetų priešybę, arba priešpriešą. Specialiame internetiniame šaltinyje lietuvių kalba – Anglų–lietuvių kalbų kompiuterijos žodynėlyje (ALKKŽ) – pateikiama tik viena kompiuterių virusus pavadinančių terminų pora, kurią būtų galima laikyti grindžiama antoniminiu santykiu: rezidentinis virusas ir nerezidentinis virusas, bet surinkta medžiaga rodo, kad antoniminiais santykiais yra susiję dvylikos terminų sudedamieji elementai, todėl tokių porų galėtų būti bent šešios. Straipsnyje aptariami šių terminų priskyrimo antonimams principai ir jų atitikmenys lietuvių kalba. Visi terminai lietuvių kalba siūlomi laikantis terminų taisyklingumo ir darybos reikalavimų, jų tikslumas tikrinamas lyginant apibrėžtis lietuvių ir prancūzų kalbomis, pateikiami terminų atitikmenys anglų kalba.