VERTĖJO AMATAS - Verdiani, Vera (Vertimo studijos, 2017)
Vera Verdiani – italų vertėja. Florencijos universitete baigusi slavų filologijos studijas, pradėjo mokyti prancūzų kalbos mokyklose ir versti iš lenkų ir prancūzų kalbų. Vertėja bendradarbiauja su įvairiomis Italijos leidyklomis („Feltrinelli“, „Mondadori“, „Il Mulino“, „Einaudi“ ir kt.), verčia prozą ir pjeses teatrui. 1991 m. apdovanota žurnalo Kultura vertėjams įsteigta K. A. Jelenskiego premija, o 1994 m. − Lenkijos premija vertėjams „Zaiks“.