EUROPOS SĄJUNGOS KONKURENCIJOS TEISĖS TAIKYMO VIEŠOSIOMS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS PASLAUGOMS APIMTIS - Janeckaitė, Rūta (Teisė, 2017)
Straipsnyje tiriama Europos Sąjungos konkurencijos teisės taikymo viešosioms sveikatos priežiūros paslaugoms apimtis. Šiuo tikslu straipsnyje nagrinėjama įmonės sąvoka konkurencijos teisės požiūriu ir įvertinama, kaip ši sąvoka galėtų būti pritaikyta viešosioms sveikatos priežiūros paslaugoms, taip pat nagrinėjamas Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo (SESV) 106 ir SESV 107–109 straipsniuose numatytų išimčių iš ES konkurencijos taisyklių taikymas šioms paslaugoms. ES teisės taikymo viešosioms sveikatos priežiūros paslaugoms apimtis konkurencijos srityje lyginama su judėjimo laisvių sritimi. Straipsnyje pateikiama analizė ir išvados remiasi ES teisės aktais, Komisijos dokumentais ir ES Teisingumo Teismo ir Bendrojo Teismo praktika viešųjų paslaugų, įskaitant sveikatos priežiūros paslaugas, ir konkurencijos teisės srityje.