KALTĖ KAIP JURIDINIŲ ASMENŲ ADMINISTRACINIO BAUDIMO SĄLYGA - Markevičiūtė, Milda (Teisė, 2016)
Straipsnyje nagrinėjama juridinių asmenų kaltės problematika esant administracinio baudimo teisiniams santykiams. Kaltė, kaip vienas iš galimų administracinės atsakomybės subjektyviosios pusės požymių, analizuojama tiek baudimo pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą (Administracinių nusižengimų kodeksą) fizinių asmenų aspektu, tiek ir baudimo pagal specialiuosius įstatymus atvejais. Straipsnyje pateikiamas juridinių asmenų kaltės požymio administracinio baudimo teisiniuose santykiuose lyginimas su analogiška kategorija baudžiamosios atsakomybės teisiniuose santykiuose, siekiant įvertinti kaltės elemento taikymo teigiamus ir neigiamus aspektus. Taip pat analizuojamos specialiųjų įstatymų ir Lietuvos Respublikos viešojo administravimo įstatymo nuostatos, susijusios su juridinių asmenų baudimu.