EUROPOS AUTONOMIŠKO SUSITARIMO DĖL MINIMALIŲ REIKALAVIMŲ TIPINĖMS PROFESIONALIŲ FUTBOLININKŲ SUTARTIMS ĮGYVENDINIMO EFEKTYVUMAS - Augutavičiūtė, Agnė (Teisė, 2016)
Straipsnyje nagrinėjamas Europos socialiniu dialogu sudaryto Susitarimo dėl minimalių reikalavimų tipinėms profesionalių futbolininkų sutartims įgyvendinimo efektyvumas. Visų pirma straipsnyje atskleidžiama Europos socialinio dialogo, kaip autonomiško reguliavimo instrumento, pranašumai ir trūkumai. Taip pat analizuojama Susitarimo 5 straipsnio reikšmė, profesionalių futbolininkų teisių užtikrinimas nacionaliniu lygmeniu. Galiausiai straipsnyje nagrinėjamas Susitarimo 5 straipsnio įgyvendinimo Lenkijoje, Kroatijoje, Slovėnijoje ir Lietuvoje efektyvumas.