PLĖŠIMAS NUKENTĖJUSIOJO VALIĄ PALAUŽUS NAUDOJAMAIS ĮRANKIAIS - Žukovaitė, Inga (Teisė, 2016)
Straipsnyje atskleidžiama plėšimą kvalifikuojančių požymių samprata, pateikiamas apibendrintas požymių, kurie susiję su įrankių, palengvinančių palaužti nukentėjusiojo valią, naudojimu, aiškinimas teismų praktikoje. Aptariama panaudojimo sąvokos turinys, plėšimo įrankių reglamentavimo būdai, atskirai įvertinama peilio, specialiai žmogui žaloti pritaikyto daikto, bei ginklų panaudojimo požymiai.