CIVILINĖS IR KOMERCINĖS BYLOS RIBOS REGLAMENTE DĖL JURISDIKCIJOS IR TEISMO SPRENDIMŲ CIVILINĖSE IR KOMERCINĖSE BYLOSE PRIPAŽINIMO IR VYKDYMO - Jarusevičius, Justinas (Teisė, 2016)
Straipsnyje analizuojamas Briuselio konvencijos ir ją pakeitusių Briuselis I ir Briuselis Ibis reglamentų įtvirtintos konkrečios teisminių ginčų kategorijos, išskiriamos iš civilinės ir komercinės bylos srities. Nagrinėjami ginčai, susiję su bankrotu, socialiniu draudimu ir arbitražu.