SVEIKATOS PRIEŽIŪRA PAGAL EUROPOS SĄJUNGOS VIDAUS RINKOS TEISĘ - Janeckaitė, Rūta (Teisė, 2016)
Straipsnyje tiriama Europos Sąjungos teisės laisvo paslaugų judėjimo ir įsisteigimo laisvės srityse taikymo sveikatos priežiūros veiklai apimtis, analizuojamas Europos Sąjungos kompetencijos sveikatos priežiūros srityje pagrindas ir jos ribos, taip pat siekiama įvertinti, ar dabartinėje Europos Sąjungos teisės išsivystymo stadijoje yra nusistovėjusi pusiausvyra (riba) tarp vidaus rinkos ir valstybių narių kompetencijos organizuoti savo socialinės (sveikatos) apsaugos sistemas ir kur reikėtų brėžti šią ribą. Straipsnyje pateikiama analizė ir išvados remiasi gausia Europos Sąjungos Teisingumo Teismo praktika sveikatos priežiūros srityje, pateikiamos įžvalgos apie galimas tolesnes tendencijas, lyginant Teismo praktiką sveikatos priežiūros srityje su kitomis sritimis.