EUROPOS SĄJUNGOS FINANSINIŲ SANDORIŲ MOKESČIO APSAUGA NUO MOKESČIŲ VENGIMO - Gruodis, Povilas (Teisė, 2015)
Straipsnyje analizuojami 2011 m. ir 2013 m. Europos Sąjungos Komisijos pateikti finansinių sandorių mokesčio direktyvų projektai, daugiausia dėmesio skiriama siūlomų mokesčių objekto ir mokesčio taikymo jurisdikcijos reglamentavimo analizei apsaugos nuo mokesčių vengimo aspektu. Straipsnyje pateikta teisinė analizė atliekama apžvelgiant pagrindinius finansinių sandorių mokesčiui oponuojančių mokslininkų argumentus, susijusius su finansinių sandorių mokesčio reglamentavimo specifika ir potencialiomis problemomis.