DARNAUS VYSTYMOSI PRINCIPO ĮTAKA BRANDUOLINEI TEISEI: APLINKOS DARNINIMAS MAŽINANT RADIOAKTYVIŲJŲ ATLIEKŲ EKSTERNALIJĄ - Apolevič, Jolanta (Teisė, 2015)
Straipsnyje analizuojama, ar darnaus vystymosi principo įgyvendinimas specifinėje branduolinės teisės srityje, taip pat iš šio principo kylančių aplinkos teisės nuostatų taikymas radioaktyviųjų atliekų eksternalijai gali būti laikomas veiksmingu. Nurodomos pagrindinės globalios teisinio reguliavimo problemos, kurias reikia išspręsti, siekiant, kad branduolinė energetika kuo veiksmingiau prisidėtų prie darnios aplinkos kūrimo ir aplinkos apsaugos, o radioaktyviųjų atliekų eksternalijos poveikis būtų kuo labiau sumažintas.