PROFESINIAI PENSIJŲ FONDAI: TEISINIS REGULIAVIMAS IR PROBLEMOS - Bitinas, Audrius (Teisė, 2015)
Šiame straipsnyje analizuojamos profesinių pensijų fondų teisinio reguliavimo nuostatos Europos Sąjungos instituciniu lygmeniu ir Lietuvoje, profesinių pensijų fondų veiklos schemos ir problematika. Atskleidžiami esminiai Lietuvos profesinių pensijų sistemos trūkumai ir pateikiami galimi šių trūkumų šalinimo pasiūlymai. Straipsnio tikslas – pateikti profesinių pensijų fondų instituto analizę ir atskleisti probleminius šio instituto taikymo aspektus. Straipsnis skiriamas finansų rinkos dalyviams, teisininkams ir šia sritimi besidomintiems mokslininkams.