KRITIŠKAS POŽIŪRIS Į TAI, AR TARPTAUTINĖ VALSTYBĖS IMUNITETO TEISĖ YRA TEISĖ - Zaleskis, Julius (Teisė, 2015)
Straipsnyje siekiama atskleisti kritišką požiūrį į tai, ar tarptautinė valstybės imuniteto teisė yra teisė. Analizuojama, iš kur kyla požiūris, kad valstybės imuniteto doktrina teisiškai neįpareigoja valstybių. Išskiriamos tokio požiūrio formos ir ieškoma jo priežasčių.The article aims to reveal a critical approach towards a legal quality of the international state immunity law. It traces origins of the approach denying that the state immunity doctrine binds states as a law. The article distinguishes the forms of the said approach and addresses the reasons behind it.