DISKRECIJA VYKDANT TEISĖKŪRĄ LIETUVOJE - Bakševičienė, R. (Teisė, 2014)
Straipsnyje nagrinėjami procedūrinio legalumo diskrecijai viešojoje teisėje sudarymo klausimai, pirmiausia (svarbiausia) dėmesį kreipiant į įstatymų leidėją ir kiek mažiau į kitus aukščiausio lygio viešosios (valstybės) valdžios subjektus; siekiama identifikuoti galbūt skirtingus „leistinumus“ teisės subjektams teisės aktų leidybos (teisėkūros) lygmeniu, nurodyti su tuo susijusias problemas ir jų sprendimo galimybes.Composition of issues for the discretion of procedural legality in public law are dealt with in the article, paying attention primarity to the law maker and to other top state authority subjects to a lesse degree; attempts are made to identify possibly different permissibilities of law subjects at the level of law creation, to point on relevant problems and the possibilities of their solutions.