Intelektinės nuosavybės teisių doktrinos - Kiškis, Mindaugas (Teisė, 2009)
Straipsnyje analizuojamos istoriškai svarbiausios tradicinės, taip pat šiuolaikinės intelektinės nuosavybės teisių filosofinės doktrinos, siekiama atskleisti intelektinės nuosavybės teisių tikslus ir paskirtį, išanalizuoti teorijų įtaką teisėkūrai ir teisei taikyti.The article revises traditional historically significant, as well as modern philosophical doctrines of intellectual property rights, emphasizes the social goals and purposes of intellectual property rights, weights up the impact that philosophic doctrines have on intellectual property legislation and interpretation thereof.