Internetinio vaikų seksualinio išnaudojimo intervencijos ir prevencijos strategijos - Ali, Muhammad Imran (Teisė, 2024)
Internetinis vaikų seksualinis išnaudojimas (angl. OCSE) yra svarbi visuomenės ir technologijų naudojimo problema, kurią reikia nedelsiant spręsti. Šiame straipsnyje plačiai nagrinėjamas kovos su šiuo reiškiniu sudėtingumas, atskleidžiama vadinamųjų kibernetinių plėšrūnų tapatybė ir elgesys, virtualių žaidimų aikštelių ypatybės ir neigiami padariniai seksualinio išnaudojimo aukoms. Virtualūs nusikaltėliai, pasinaudodami interneto erdvių anonimiškumu, dažniausiai taiko įvairias taktikas kreiptis į pažeidžiamus vaikus, o tai reikia kruopščiai įvertinti, kad intervencija taptų veiksminga. Virtuali aplinka, tokia kaip žaidimų bendruomenės ir pokalbių kambariai, tapo puiki kibernetinių plėšrūnų medžioklės vieta, todėl pabrėžtinas esminis prevencinių priemonių poreikis. Nepaisant to, nepaisant masto ir tikslumo iššūkių, technologijos duoda pagrindo optimizmui dėl OCSE panaikinimo. Todėl šiame straipsnyje išsamiai analizuojama vaikų seksualinio išnaudojimo internete problema ir siūlomos įvairios intervencijos kaip būdas didinti žinias ir sutelkti veiksmus siekiant apsaugoti vaikus nuo seksualinio išnaudojimo internete.
Keywords: kibernetiniai plėšrūnai; įstatymai; internetinis vaikų seksualinis išnaudojimas; technologijos; virtualios žaidimų aikštelės