Sutartinių prievolių vykdymo problemos dėl karo padėties - Dikovska, Iryna (Teisė, 2024)
Straipsnyje siekiama išsiaiškinti teisinius padarinius, kylančius pagal Ukrainos, Vokietijos ir Šveicarijos įstatymus, kai neįmanoma arba sunku įvykdyti sutarties sąlygas dėl vykstančio karo ar jo sukeltų aplinkybių. Visose tirtose jurisdikcijose juos gali lemti ir sutartinės, ir teisės aktų nuostatos, tačiau darbe daugiausia dėmesio skiriama force majeure sąlygoms aiškinti pagal Ukrainos, Vokietijos ir Šveicarijos įstatymus. Taip pat analizuojama, kokių gali kilti sutarties nevykdymo dėl karo ar jo sukeltų aplinkybių padarinių, kai sutartyje jos nėra apibrėžtos.
Keywords: sutarties vykdymas; force majeure; karas; sankcijos; karo padėtis; prekių eksporto apribojimai; sutarčių aiškinimas