Ekonominės veiklos laisvės ir aplinkos apsaugos principo pusiausvyros paieškos Vokietijos konstitucinėje teisėje - Juškevičiūtė-Vilienė, Agnė (Teisė, 2024)
Straipsnyje analizuojama, kaip Vokietijos Federacinė Respublika, būdama viena iš pajėgiausių ekonomikų ir aukščiausius tvarumo reitingus turinčių valstybių Europos Sąjungoje, randa aplinkosaugos reikalavimų ir ekonominės veiklos laisvės pusiausvyrą. Straipsnyje dėmesys sutelkiamas į Vokietijos Federacinės Respublikos Pagrindinio įstatymo nuostatas ir jas aiškinančią konstitucinę jurisprudenciją.
Keywords: ekonominė veiklos laisvė; aplinkos apsauga; konstitucija; Vokietijos Federacinė Respublika; Konstitucinis Teismas