Tam tikrų ES tekstilės politikos iniciatyvų apžvalga: savarankiški tvarūs pokyčiai ar paliatyviosios pusinės priemonės - Korchahin, Dmytro (Teisė, 2024)
Šiame straipsnyje pateikiamomis tam tikrų svarbių ES tekstilės politikos reguliavimo iniciatyvų įžvalgomis norima paskatinti tolesnes diskusijas dėl šių iniciatyvų tobulinimo. Straipsnio autorius analizuoja naująsias ES tekstilės politikos iniciatyvas, nurodo pagrindinius jų trūkumus, siūlo šių ES pasiūlymų optimizavimo priemones ir pradeda diskusiją dėl tekstilės reguliavimo ateities vartotojų požiūriu. Autorius daro išvadą, kad analizuoti ES pasiūlymai yra išsamūs ir novatoriški, tačiau turi ir daug trūkumų, kuriuos optimizavus būtų galima padidinti dabartinę analizuojamų pasiūlymų reguliavimo vertę. Be to, autorius mano, kad reikėtų pradėti diskusijas ne tik dėl pramonės, bet ir dėl vartotojų teisių reguliavimo, kad teisės aktais iš tiesų būtų siekiama darnaus vystymosi, o ne tik mažinti žalą aplinkai, tai, jo teigimu, padidintų minėtų pasiūlymų reguliavimo vertę ateityje.
Keywords: tekstilės reglamentavimas; žalos mažinimas; žiedinė ekonomika; aplinka; ES politika; tvari mada; greitoji mada