Įtampos tarp teisės ir prerefleksyvios laisvės samprata - Dingilevskis, Marijus (Teisė, 2024)
Naudojant fenomenologinės analizės metodą straipsnyje analizuojamas prerefleksyvios laisvės (spontaniška, impulsyvi, jausminė), kuri priešpriešinama refleksyviai laisvei (mąstymu pagrįstai), ir teisės ryšys. Šis ryšys straipsnyje suprantamas kaip įtampa, kuri kyla dėl prerefleksyvios sąmonės judesio į refleksyvią sąmonę. Autorius taip pat pateikia teisinių klausimų pavyzdžių, kuriems toks teisės ir laisvės ryšio supratimas daro įtaką.
Keywords: pre-refleksyvi laisvė; sąmonė; teisės fenomenologija; spontaniška laisvė; refleksyvi laisvė