Europos baudžiamosios teisės funkcijos ir kriminalizavimo diskursas: tarp žalos principo ir teisėtų gerovių apsaugos - Cardoso, Raquel (Teisė, 2024)
Šio tyrimo tikslas – įvertinti, kokios turėtų būti Europos baudžiamosios teisės funkcijos, jei nacionalinės paradigmos galėtų būti taikomos viršnacionaliniu lygiu, o galiausiai – kokie parametrai galėtų suteikti materialinį teisėtumą Europos Sąjungos baudžiamosios teisės normoms.
Keywords: baudžiamoji teisė; materialinio teisėtumo testas; teisinė vertybė