Kanados medicinos etikos kodeksai kaip teisės šaltinis - Lytvynenko, Anatoliy A.; Petlina, Tetiana V. (Teisė, 2024)
Straipsnyje aptariami Kanadoje priimti medicinos etikos kodeksai. Šie aktai nėra „klasikiniai“ norminiai teisės aktai, nes juos priima ne įstatymų leidybos institucijos, o gydytojų asociacijos ir jais siekiama nustatyti gydytojų ir pagalbinio medicinos personalo profesinio elgesio taisykles; kartais jose taip pat pateikiamos pacientų teisių ir pareigų taisyklės. Straipsnio šaltiniai – Kanadoje priimti medicinos etikos kodeksai, Kanados teismų sprendimai ir akademinė literatūra.
Keywords: Medicinos etikos kodeksas; medicinos teisė; Kanados teisė; teisės istorija; teisės teorija