Kanonų teisės skverbimasis į Bohemijos kunigaikštystę iki XII amžiaus pabaigos - Krafl, Pavel (Teisė, 2023)
Šio straipsnio tema – kanonų teisės recepcija Bohemijos kunigaikštystėje iki XII amžiaus pabaigos. Laikotarpiu nuo Bohemijos kunigaikštystės pradžios iki XII amžiaus pabaigos kunigaikštis turėjo visą valdžią valstybėje. Taip bažnytinė teisė buvo redukuota į valstybinę bažnytinę teisę.
Keywords: viduramžių kanonų teisė; Bohemijos kunigaikštystė; valstybinė bažnytinė teisė; kunigaikščių statutai; arkidiakonas; Buchardas iš Vormso; Ivas iš Chartreso