H. Lauterpachto idėjomis besiremiantys tarptautiniai žmogaus teisių apsaugos mechanizmai - Sheredko, Olga (Teisė, 2023)
Straipsnyje atskleidžiamos Herscho Lauterpachto idėjos dėl žmogaus teisių apsaugos mechanizmo, kurias galima rasti šiuo metu egzistuojančiose tarptautinėse žmogaus teisių apsaugos sistemose. Tyrimas apima H. Lauterpachto pasiūlytos tarptautinės institucijos, skirtos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių įgyvendinimo priežiūrai, idėją. Lyginami H. Lauterpachto siūlyti žmogaus teisių apsaugos mechanizmai ir tarptautiniu universaliu bei regionų (Europos) lygmeniu egzistuojančios žmogaus teisių apsaugos sistemos.
Keywords: tarptautinė teisė; žmogaus teisės; H. Lauterpacht; Visuotinė žmogaus teisių deklaracija; žmogaus teisių apsaugos mechanizmas