Lietuvos specialios teisėjų institucijos apibrėžimas - Borusevičiūtė, Miranda (Teisė, 2023)
Straipsnyje yra analizuojama Lietuvos Respublikos Konstitucijos 112 straipsnio 5 dalyje nurodyta speciali teisėjų institucija. Mėginama šią instituciją apibrėžti, svarstant įvairias Lietuvos Respublikos Konstitucijos aiškinimo alternatyvas, kartu vertinant ir Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo atliktą šio dokumento aiškinimą.
Keywords: Konstitucijos aiškinimas; speciali teisėjų institucija; patarti ir pritarti; valdžių padalijimas; stabdžiai ir atsvaros