Automatizuoti administraciniai nurodymai Lietuvoje - Strikaitė-Latušinskaja, Goda (Teisė, 2022)
Straipsnyje atliekant įvairių teisės šaltinių analizę pateikiamas vertinimas, koks automatizuoto administracinio nurodymo būdas yra naudojamas Lietuvoje, kokias rizikas pasirinktas subinstituto įtvirtinimo nacionalinėje teisėje būdas sukelia, analizuojama, kokia yra europietiška technologijų integracijos įgyvendinant valstybės viešąsias funkcijas kryptis. Įvertinus nacionalinės teisės nuostatas ir Europos Sąjungos teisinį reguliavimą, siūloma, kaip būtų galima patobulinti pasirinktą algoritmų inkorporavimo į administracinių nurodymų priėmimo procesą būdą. Taigi, straipsnyje analizuojami potencialūs automatizuoto administracinio nurodymo subinstituto probleminiai aspektai, lemiami pasirinkto teisinio reglamentavimo ir automatizacijos integravimo būdo.
Keywords: administracinis nurodymas; automatizuotas administracinis nurodymas; viešasis sektorius; automatizacija; automatizacija viešajame sektoriuje