Europos vartotojų teisės loginis pagrindas naujų iššūkių šviesoje - Bublienė, Danguolė; Selvestravičiūtė, Agnė (Teisė, 2022)
Straipsnyje apžvelgiamos ES vartotojų apsaugos paradigmos ištakos, jos plėtojimas doktrinoje ir ESTT praktikoje, taip pat įtaka, kurią jai padarė doktrinos pateiktos pažeidžiamo vartotojo ir elgsenos ekonomikos įžvalgos, o kartu įvertinama, ar kylantys tam tikri socialiniai ir ekonominiai iššūkiai  gali būti sprendžiami ir remiantis dabartiniu ES vartotojų teisės reguliavimu – Nesąžiningų sutarčių sąlygų direktyva.
Keywords: vartotojų apsauga; vartotojų teisė; pažeidžiamas vartotojas; Nesąžiningų sutarčių sąlygų direktyva