Baudžiamosios teisės principai Europos Žmogaus Teisių Teisme - Timofieieva, Liliia (Teisė, 2022)
Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija (toliau – Konvencija) tapo svarbia Ukrainos ir kitų šalių baudžiamosios teisės doktrinai ir praktikai. Tačiau Ukrainos teisės aktuose ir Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTK) praktikoje Konvencijos nuostatos gali būti aiškinamos skirtingai. Straipsnio tikslas – suderinti nacionalinę baudžiamąją teisę su EŽTK tarptautiniais standartais ir praktika. Straipsnio dalykas yra baudžiamosios teisės esmė EŽTK praktikoje.
Keywords: nusikaltimai; žmoniškumas; nusikalstamumo prevencija; principai; žmogaus teisės; nukentėjusieji; teisėsauga