Карта поляка – эволюция института и основные проблемы функционирования в 2008–2021 гг. - Czachor, Rafał (Teisė, 2022)
Lenko korta – instituto evoliucija ir pagrindinės funkcionavimo problemos 2008–2021 m.Daugelyje šiuolaikinių Europos šalių priimami reglamentai, nustatantys bendravimą su užsienyje esančiais tautiečiais. Lenkijos Respublikoje 2007 metais buvo priimtas įstatymas „Dėl Lenko kortos“, kuris atitinka šią tendenciją. Šiame straipsnyje akcentuojami įvairūs su įstatymo turiniu susiję klausimai, vėlesniais metais padaryti pakeitimai, taip pat paliečiamos pagrindinės šio įstatymo taikymo problemos.
Keywords: Lenkija; Lenko korta; tautinė mažuma; užsienyje esančių tautiečių teisinis statusas