Laidavimo samprata - Bagdžius, Justinas (Teisė, 2022)
Straipsnyje analizuojamas laidavimo kaip socialinio reiškinio teisinis institucionalizavimas, jo atsiradimą ir susiformavimą lėmusios priežastys. Lyginamuoju aspektu į laidavimą mėginama pažvelgti tiek civiliniu, tiek baudžiamuoju teisiniu požiūriu, mėginant suformuoti doktrinoje neišgrynintą laidavimo kaip baudžiamosios teisės instituto sampratą.
Keywords: laidavimas; baudžiamoji teisė; pasitikėjimas; atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybė