PELNO MOKESČIO LENGVATA TURTO VERTĖS PADIDĖJIMO PAJAMOMS UŽ AKCIJŲ PAKETO PERLEIDIMĄ IR JOS FIKSAVIMAS FINANSINĖJE APSKAITOJE - Endrijaitis, M. (Teisė, 2013)
Straipsnyje analizuojama konkrečios pelno mokesčio lengvatos turto vertės padidėjimo pajamoms taikymo sąlygos, jų turinys, taip pat, siekiant akcentuoti lengvatos taikymo praktines problemas, nagrinėjami pavyzdžiai, kada akcijų paketo pardavimo pajamos neturėtų ar turėtų būti apmokestintos pelno mokesčiu, nagrinėjamas finansinės apskaitos ir apmokestinamojo rezultato skirtumas lengvatos kontekste.The article analyzes what terms are necessary for using specific corporate income tax relief and the content of these terms. For the purpose of disclosing practical problems of application of tax relief the article aims to reveal individual cases when income from shares selling are taxable or not taxable. It is also estimated that tax relief is a reason of difference between result in financial accounting and taxable result.