VIEŠUMAS IR LYGIATEISIŠKUMAS VIEŠOSIOS TEISĖS SUTARTYSE - Stonys, A. (Teisė, 2013)
Straipsnio tyrimo objektas – lygiateisiškumo ir viešumo principų įtaka viešojoje teisėje naudojamam sutartiniam reguliavimui. Straipsnyje aptariamos problemos, su kuriomis susiduriama nacionalinės viešosios teisės srityje naudojant sutartimis grįstą reguliavimą. Lygiateisiškumo ir teisės viešumo principų veikimas tiriamas bendro pobūdžio ir individualaus reguliavimo aspektais. Straipsniu siekiama nustatyti gaires, kuriomis būtų galima remtis taikant ir reglamentuojant sutartinį reguliavimą.The object of the paper is relation between contractual regulation in the public law and equality and publicity principals. Article analyses problems which contract based regulation faces in the area of national public law. Legal principals of equality and publicity are analysed in the context of both individual and general regulation. Article intends to set marks that can be used when applying and creating contractual regulation.