Konstitucijos aiškinimo šaltiniai: minkštosios teisės (soft law) vieta - Murauskas, Donatas (Teisė, 2021)
Straipsnyje nagrinėjama minkštosios teisės (soft law) vieta tarp Konstitucijos aiškinimo šaltinių. Svarstoma Lietuvoje susiklosčiusi situacija, teisėtyroje dominuojant „gyvosios konstitucijos“ pagrįstam požiūriui į Konstitucijos aiškinimą. Aptariama alternatyvios doktrinos – originalizmo – prasmė ir galimybė ja remiantis aiškinti Konstituciją. Abejojama dėl kai kurių „gyvosios konstitucijos“ supratimu pagrįstų įžvalgų dėl minkštosios teisės reikšmės Konstitucijai aiškinti.
Keywords: teisės aiškinimo šaltiniai; minkštoji teisė (soft law); teisės aiškinimas; originalizmas; „gyvoji konstitucija“