Конституционное регулирование права на объединение в профсоюзы в Украине и странах Европейского Союза: сравнительно-правовой анализ - Kaplin, Serhii (Teisė, 2021)
Konstitucinis profesinių sąjungų statuso reglamentavimas Ukrainoje apėmė visus tarptautinius standartus ir, palyginti su kai kuriomis Europos Sąjungos valstybių narių konstitucijomis, yra detalus. Veiksmingas profesinių sąjungų instituto veikimas gali turėti reikšmingą poveikį ne tik darbuotojų socialinių ir ekonominių teisių apsaugai bendradarbiaujant su darbdaviais, bet ir daryti įtaką valdžios institucijoms, siekiant optimizuoti socialinės politikos įgyvendinimą nacionaliniu lygiu ir mažinti socialinę įtampą.
Keywords: profesinės sąjungos; konstitucinė teisė; Europos Sąjunga; Ukrainos konstitucija