Būtinybė gauti teismo leidimą civilinėse bylose dėl nepagydomai sergančių pacientų gyvybės palaikymo nutraukimo - Lytvynenko, Anatoliy A. (Teisė, 2020)
Straipsnyje pateikiama lyginamoji teismų pozicijų analizė dėl būtinybės gauti teismo leidimą nutraukti gyvybės palaikymą. Kai kurie teismai mano, kad tai yra privaloma bet kuriuo atveju, o kiti sumažina teismų vaidmenį tik ginčuose, kylančiuose dėl sprendimo atsisakyti gyvybės palaikymo.
Keywords: gydymo nutraukimas; pasyvi eutanazija; šeimos teisė; teismo leidimas; nepagydomai sergantys pacientai