Specialieji teisiniai režimai Lietuvos teisinėje sistemoje - Vaičaitis, Vaidotas A. (Teisė, 2020)
Straipsnyje, remiantis konstitucine prieiga, nagrinėjami trys specialieji teisiniai režimai Lietuvos teisinėje sistemoje: nepaprastoji padėtis, ekstremalioji situacija (padėtis) ir karantinas. Pasitelkiami keturi metodologiniai kriterijai, leidžiantys atskleisti šių teisinių režimų skirtumus ir panašumus: šių teisinių režimų įvedimo pagrindai, jų įvedimo ir valdymo subjektai, jų trukmė ir jų metu taikomos specialiosios priemonės, įskaitant ir žmogaus teisių ribojimus.
Keywords: specialusis teisinis režimas; nepaprastoji padėtis; ekstremalioji situacija; karantinas; žmogaus teisių ribojimas