Savižudybės laisvės atėmimo vietose ir sulaikymo centruose - Rzeźniczak, Angelika (Teisė, 2020)
Šiame straipsnyje nagrinėjama savižudybių ir susižalojimų problema kalėjimuose ir sulaikymo centruose. Pagrindinis šio straipsnio tikslas yra bandymas nustatyti kalinio, kuris elgiasi destruktyviai, savybes. Antrasis tikslas yra geriau pažinti kalinių problemas – dėl ko jie žudosi? Žinios apie šias problemas padės rasti prevencinius sprendimus. Straipsnyje aprašoma informacija, surinkta apklausus 18 žmonių, įskaitant: kalinius (moteris ir vyrus), kalėjimo kapelionus, kalėjimų vadovus, pareigūnus ir įkalinimo įstaigų darbuotojus.
Keywords: savižudybės; susižalojimai; laisvės atėmimo vietų sistema; kalėjimas; suėmimas