Juridinių asmenų nemokumo proceso veiksmingumo užtikrinimas - Tamošiūnienė, Egidija; Višinskis, Vigintas; Kirkutis, Mykolas; Jokubauskas, Remigijus (Teisė, 2020)
Šiame straipsnyje nagrinėjamos kai kurios Lietuvos Respublikos juridinių asmenų nemokumo įstatymo (toliau – ir JANĮ) taikymo problemos, susijusios su nemokumo proceso veiksmingumo užtikrinimu. Nors naujuoju nemokumo įstatymu siekiama užtikrinti veiksmingą nemokumo procesą, tam tikrų JANĮ nuostatų analizė atskleidžia šio įstatymo nuostatų neaiškumus, galinčius daryti reikšmingą įtaką šio proceso veiksmingumui.
Keywords: nemokumas; nemokumo procesas; nemokumo proceso veiksmingumas