Nesusituokusių sugyventinių turtiniai santykiai pagal tarptautinę šeimos teisę - Pashynskyi, Anatoliy (Teisė, 2020)
Šis straipsnis yra apie nesusituokusių sugyventinių turtinių santykių teisinį reguliavimą nacionaliniuose įstatymuose ir bandymus minėtą klausimą spręsti tarptautiniu lygmeniu. Straipsnyje valstybės suskirstomos į grupes, remiantis jų teisiniu požiūriu į nesusituokusiųjų sugyvenimą, taip pat vidaus įstatymų ir teismų praktikos pavyzdžiais. Straipsnyje akcentuojama tarptautinių konvencijų ir nacionalinių teisės normų kolizijos taisyklių šiuo klausimu nebuvimo problema ir siūlomi jos sprendimai.
Keywords: tarptautinė šeimos teisė; nesusituokusiųjų sugyvenimas; turtiniai santykiai; įstatymų kolizijos; de facto sąjungos