Теория юридических фактов в контексте квантовой физики - Shafalovich, Hanna (Teisė, 2020)
Visuotinai pripažįstama, kad teisinių faktų teorija yra viena konservatyviausių teisės moksle. Tačiau, atidžiau išnagrinėjus, tokia vizija atrodo nepagrįsta. Šiame straipsnyje analizuojamos teisės mokslo žinios apie teisės dalykus ir fizikos, pirmiausia kvantinės fizikos, žinios apie materiją, siekiant atskleisti jų sutapimus. Atlikusi tyrimą autorė daro išvadą, kad teisės mokslo ir kvantinės fizikos teiginiai yra panašūs.
Keywords: teisinių faktų teorija; valios paradoksas; veiksmas; veika; įvykis; teisinis santykis; metodologija