Europos ir čiabuvių mediacijos procedūros - Brandão Bárrios, Luísa (Teisė, 2020)
Straipsnyje tiriamos įvairios Europos ir čiabuvių mediacijos procedūrų aplinkybės. Mediacija yra viena iš daugybės procedūrų, skirtų konfliktui spręsti, ji grindžiama savanorišku šalių dalyvavimu, ir tai yra procedūra, kurios metu tarpininkas, neturintis teisminių galių (mediatorius), sistemingai palengvina bendravimą tarp šalių, turėdamas tikslą sudaryti sąlygas šalims pačioms prisiimti atsakomybę už ginčo sprendimą.
Keywords: alternatyvus ginčų sprendimas; mediacija; mediatorius