Lenkijos Konstitucinio teismo nutarimai su atidėjimo nuostata ir jų taikymas Lenkijos teismuose - Ciżyńska-Pałosz, Angelika (Teisė, 2020)
Pagrindinis šio straipsnio tikslas yra Lenkijos Konstitucinio teismo ypatumų bei vienos šios institucijos nutarimų rūšies, t. y. nutarimų su atidėjimo nuostata, būdingų savybių pristatymas ir de lege lata bei de lege ferenda postulatų rengimas. Šiame straipsnyje analizuojami klausimai yra aktualūs tiek teismų praktikai, tiek teisės doktrinai.
Keywords: Lenkijos Konstitucinis teismas; Konstitucinio teismo nutarimai; Konstitucinio teismo nutarimų vykdymas; konstitucinė teisė; teismo institucijos