Geresnio reglamentavimo poveikis ES teisėkūrai - Gallizioli, Giorgio (Teisė, 2020)
Straipsnyje siekiama išanalizuoti naujas EB nustatytas taisykles. Tikslas yra įvertinti, ar šie pokyčiai reikšmingai pakeitė pradinę institucinę struktūrą, ir įvertinti jų poveikį „Bendrijos metodui“, kitaip tariant, EB prerogatyvai inicijuoti įstatymų leidybos sistemą.
Keywords: ES institucija; ES įstatymų leidybos procesas; teisėkūros pasiūlymų projektai; geresnis reglamentavimas; Reguliavimo kontrolės taryba; viešosios konsultacijos; Europos piliečių iniciatyva; įstatymų iniciatyvos teisės panaikinimas