Neįgaliojo ateities planavimas: civilinės teisės sprendimai? - Monterroso Rosas, Marta (Teisė, 2020)
Kaip reaguotų įstatymas neįgaliajam panorėjus planuoti, garantuoti ir sukurti patrimonialinę strategiją siekiant apsaugoti būsimus poreikius? Kokiomis teisinėmis priemonėmis galima naudotis, norint numatyti ar organizuoti mechanizmus, kurie patenkintų specialiuosius neįgaliųjų poreikius? Straipsnyje siekiama išanalizuoti šią problemą, siejant su teisinevalstybe.
Keywords: teisinė valstybė; civilinė teisė; negalia; teisnumas ir veiksnumas; Portugalijos suaugusiojo lydimo asmens režimas; autonomija; apsisprendimas