Mokesčių slėpimo kriminalizavimas ultima ratio principo kontekste - Dobrovolskis, Martynas (Teisė, 2020)
Šiame straipsnyje yra įvertinama baudžiamosios atsakomybės, kaip griežčiausios priemonės (lot. ultima ratio), principo reikšmė kriminalizuojant naujas nusikalstamas veikas. Taip pat pasitelkiant nacionalinio ir tarptautinio teisinio reglamentavimo, teismų praktikos ir baudžiamosios teisės doktrinos įtvirtintus kriminalizavimo kriterijus vertinamas mokesčių slėpimo kriminalizavimas Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse.
Keywords: mokesčių slėpimas; mokesčių vengimas; baudžiamoji teisė; kriminalizavimas