Lietuvos individualaus konstitucinio skundo modelio privalumai ir trūkumai - Pūraitė-Andrikienė, Dovilė (Teisė, 2020)
Straipsnyje nagrinėjami pagrindiniai Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir ordinarinės teisės aktuose įtvirtinti konstitucinio skundo modelio elementai: individualaus konstitucinio skundo objektai; subjektai, turintys teisę kreiptis su individualiu konstituciniu skundu, ir individualių konstitucinių skundų srautą mažinantys filtrai. Straipsniu siekiama išanalizuoti šiuos elementus reglamentuojantį teisinį reguliavimą ir atskleisti jo privalumus ir trūkumus.
Keywords: individualus konstitucinis skundas; Konstitucinis Teismas; konstitucinės justicijos modelis