Некоторые аспекты современного понимания свободы в праве - Shafalovich, Anna (Teisė, 2019)
Kai kurie šiuolaikinio laisvės teisėje suvokimo aspektaiKitaip nei filosofinė (moralinė ir religinė), laisvės psichologinė ir teisinė pusė yra menkai ištirta. Šis straipsnis skiriamas šiai spragai užpildyti. Straipsnio autorė apibūdina laisvės teisėje ir asmens laisvės skirtumą, atskleidžia jų būdingus bruožus, taip pat pagrindžia subjektinės teisės ir laisvės teisėje atskyrimo kriterijų.
Keywords: laisvė; teisė; asmenybė; laisvės ribos; laisvės apribojimas