Baudžiamosios atsakomybės už draudžiamus biomedicininius tyrimus įtvirtinimas Lietuvoje - Levon, Justyna; Murauskas, Donatas (Teisė, 2019)
Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse įtvirtinta baudžiamoji atsakomybė už draudžiamus biomedicininius tyrimus. Šiame straipsnyje nagrinėjamos tokios atsakomybės atsiradimo Lietuvoje prielaidos. Svarstoma, į kokius teisinius gėrius kėsinamąsi darant draudžiamus biomedicininius tyrimus, taip pat analizuojama kita su BK 3081 straipsniu susijusi problematika.
Keywords: biomedicininiai tyrimai; baudžiamoji atsakomybė; Ovjedo konvencija; orumas; žmogaus teisės