Kriminalinė žvalgyba ir privatus žmogaus gyvenimas - Gutauskas, Aurelijus (Teisė, 2019)
Straipsnyje analizuojami Kriminalinės žvalgybos įstatymo nuostatų taikymo probleminiai aspektai atskleidžiant nusikalstamas veikas. Autorius gilinasi į tai, kiek kriminalinės žvalgybos naudojamos priemonės gali teisėtai skverbtis į privatų žmogaus gyvenimą. Teismų praktikos pavyzdžiais bandoma rasti ribą (asmens laisvės ir saugumo atliekant kriminalinės žvalgybos veiksmus proporcingumą).
Keywords: kriminalinė žvalgyba; privatus žmogaus gyvenimas; Europos Žmogaus Teisių Teismas; Lietuvos Aukščiausiasis Teismas; proporcingumas