Vilniaus universiteto Schola Sapiehana ir jos kūrėjas Kazimieras Leonas Sapiega - Machovenko, Jevgenij (Teisė, 2012)
Vilniaus universiteto Teisės fakulteto akademinei bendruomenei inicijavus idėją susigrąžinti istorinį Fakulteto pavadinimą – Sapiegos mokykla (Schola Sapiehana), norėtume dar kartą prisiminti XVII a. įvykius ir žmogų, kuriuo vardu didžiuojamės. Vargu ar reikia pristatyti skaitytojams LDK pakanclerį Kazimierą Leoną Sapiegą – vienas iš žymiausių mecenatų Lietuvos istorijoje, jis išsiskiria net kitų garsiosios Sapiegų giminės, davusios Lietuvai daugiau kaip 50 aukštųjų pareigūnų, politikų ir karvedžių, narių fone. Čia pamėginsime nušviesti tik mažą dalį jo darbo, nuveikto Lietuvos labui, ir pagerbsime jo nuopelnus steigiant seniausią ir ilgą laiką buvusią vienintele Lietuvoje aukštąją teisininkų mokyklą.