Smurto šeimoje aukų apsaugos iššūkiai Azerbaidžane: nacionalinių teisės aktų apžvalga atsižvelgiant į 2011 m. Europos Tarybos Stambulo konvenciją - Alasgarova, Gulnaz (Teisė, 2019)
Šiame straipsnyje daugiausia dėmesio skiriama šiems klausimams: aukos statusą turinčių asmenų sąrašas pagal įstatymą dėl smurto šeimoje prevencijos, jiems prieinamos teisės gynimo priemonės, teisinės priemonės, kurių imasi valstybės dėl visų smurto šeimoje epizodų. Be to, įstatymas yra išnagrinėtas atsižvelgiant į Europos Tarybos konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevencijos ir kovos su juo. Taigi būtų lengva rasti dabartinių teisės aktų naudą ir trūkumus.
Keywords: smurtas šeimoje; aukos; apsaugos orderiai; šeimos reikalų atnaujinimas; valstybių įsipareigojimai